SCHOOL OF BARTENDING
Bartending is a unique world that combines art, creativity and hospitality. If you want to be a part of this exciting and dynamic career field, we have great news for you! Our bartending school is here to guide you through all the secrets of the profession and help you develop your potential.
BASIC BARTENDING COURSE
Bartending is a unique world that combines art, creativity and hospitality.
WHAT WILL YOU GAIN?
Each participant will receive the Bartending Scriptum document, consisting of approximately 100 pages of specialized text and a summary of cocktails taught during the course, including various other cocktails for further practice. • Diploma upon successful completion of the course even in the case of an unsuccessful final exam. • The course concludes with a written and practical examination. • Successful graduates will receive the original CBA certificate, which is recognized in Czech and English by the International Bartenders Association (I.B.A.). • The course is finalized with a concluding theoretical and practical examination. • Graduates will have the ability to independently prepare 50 drinks following the I.B.A. and CBA standards. • The Bartending/Bartending Assistant exam graduates can demonstrate their competence and knowledge in the field, showcasing their understanding of the bar’s offerings, proficient bar work, and extensive knowledge of various cocktails with the ability to apply their expertise.
WITH WHICH PRODUCTS WILL THE APPLICANTS WORK?
- Na kurzu se posluchači seznámí s více než 150 různými druhy destilátů, likéry, sirupů a dalších produktů.
EXCLUSIVELY, APPLICANTS WILL HAVE THE OPPORTUNITY TO TASTE
- Domácí infuze Vodky, Rumu a Tequily
- Domácí bittery
- Domácí sirupy
THE COURSE IS DESIGNED FOR:
- začínající zájemce o práci barmana, studenty odborných škol v ČR, studenty jiných škol. Dále pak zaměstnance restaurantů, barů, hotelů, klubů, společenských center, ale především osoby starší 18ti let.
WHAT WILL YOU LEARN?
- Práce v shakeru: evropský tří dílný – Cobbler shaker (základní technika a „Hard Shake“), francouzský shaker, americký typ – Boston (nerezový tumbler a míchací sklenice; dva tumblery) – různé shakery pro různé drinky
- Práce s míchací sklenicí
- Příprava přímo ve skle
- Floating (vrstvení surovin)
- Práce s mixerem
- Swizzle
- Příprava teplých drinků
- Molekulární mixologie
COMPREHENSIVE PRODUCT KNOWLEDGE
- Historie alkoholu a jeho vývoj v různých částech světa
- Alkoholické produkty (Vodka, Rum…, Cognac, Whisk(e)y…,likéry…)
- Nealkoholické produkty (Káva, Čaj, voda, slazené nápoje, energetické nápoje…)
- Cocktail jeho historický vývoj a dnešní podoby a druhy
BAR GASTRONOMY
- Historický vývoj baru
- Uspořádání a typy barů
- Zázemí baru
- Komunikace na baru
- Inventura zásob a zboží
- Servis nápojů a cocktailů, zdobení cocktailu a využití ovoce na baru
RECIPES - 50 BASIC DRINKS ACCORDING TO I.B.A. AND CBA
- short drinks
- pre-dinner drinks
- after dinner drinks
- long drinks
- fancy drinks
- sekt drinks
- soft drinks
BASIC PRODUCTS FOR COCKTAIL PREPARATION:
JAKÉ JSOU MOŽNOSTI
PRO ABSOLVENTY?
Uplatnění na pozici barman v různých gastronomických zařízeních. Příprava na barmanské soutěže (spolupráce s lektory a barmanskou školou). Účast na barmanských kempech nebo soutěžích. Spolupráce se společností DEAD BARTENDERS‘ CLUB a spousta dalších možností.
ZÁKLADNÍ BARBEK KURZ
Barbek kurz je pro každého, kdo má zájem o gastronomii a chce se dobře nastartovat.
Co získáte?
- Každý posluchač získá dokument – Barmanské Skriptum
- Diplom o absolvování kurzu, v případě neúspěšné závěrečné zkoušky.
- Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.
- Absolventi obdrží certifikát CBA.
- Absolvent je po úspěšném absolvování schopen vykonávat činnosti na pozici commis de bar
S JAKÝMI PRODUKTY BUDOU UCHAZEČI PRACOVAT?
- Na kurzu se posluchači seznámí s více než 150 různými druhy destilátů, likéry, sirupů a dalších produktů.
EXKLUSIVNĚ MAJÍ UCHAZEČI MOŽNOST OCHUTNAT:
- Domácí infuze Vodky, Rumu a Tequily
- Domácí bittery
- Domácí sirupy
CO SE NAUČÍTE?
- popis baru a jednotlivý pracovní postupy
- nastíní dějiny české mixologie
- vysvětlí hierarchii pozic v barovém provozu
zbožíznalství
- základní charakteristika alkoholických surovin
- barový inventář
- Alkoholické produkty (Vodka, Rum, Cognac, Whisky, likéry)
- Nealkoholické produkty (Káva, Čaj, voda, slazené nápoje, energetické nápoje)
Barová gastronomie
- Významná kapitola je komunikace s hostem a kolegy
- Historický vývoj baru
- Zázemí baru
- Servis nápojů a cocktailů, zdobení cocktailu a využití ovoce na baru
• Jak dlouho kurz trvá? 2 dny
• Jaká je cena kurzu? 2000 Kč / osoba
MOLEKULÁRNÍ MIXOLOGIE
Zabývá se především změnou skupenství a textury drinků a koktejlů.
Molekulární mixologie je obecně pojem, který se zabývá především změnou skupenství a textury drinků a koktejlů. Textura je vlastně struktura nebo složení, které se díky znalostem želírovacích produktů živočišného i rostlinného původu a postupů, jak s nimi pracovat, může přetvořit v následující, pěkně vypadající kaviáry, želé bonbonky, gely, marmelády, sféry a jiné molekulární kreace, které navíc mohou skvěle chutnat.
Ale POZOR! Pořád v nich zůstává alkohol. Alkohol se v takovýchto „bonboncích“ udrží právě díky znalostem postupů jak s daným produktem pracovat a jakých zásad se držet. Je důležité znát samozřejmě i teplotní stupně, při kterých se alkohol může vypařit, protože to se samozřejmě nesmí dopustit.
- obsah workshopu -
Předběžný program
Tresť
čichový test
Infuze
suchá, mokrá
Želatina
bonbóny, pěny
Agar
čichový test
Pěny
espumy, krémy
Suchý led
Alkozmrzliny
Nakuřování
Krystaly
Cukrová vata
CO SE NAUČÍTE?
- Recepty vhodné pro přímé použití v baru
- Ukázka postupů a servisu
- Účastník se seznámí, jak s jednotlivými surovinami pracovat a jaké používat pomůcky
- Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
- Kde jednotlivé suroviny koupit a jak je skladovat
- Všechny informace jsou přednášeny přímo při ukázce jednotlivých receptů – postupů.
- Součástí jsou ukázky servisu a samozřejmě i ochutnávka.
Kde se kurz koná?
28. října 420/4 41501 Teplice
Jak dlouho kurz trvá?
3 pracovní dny
od 9:00 do 15:00
Jaká je cena kurzu?
12 000 Kč / osoba
Platba předem
Molekulární mixologie – Rozdělení
- AKCE PRO VÁS -
Želírování (Gelifikace)
Želatina nebo agar-agar nám pomohou, díky správným postupům proměnit naše/Vaše koktejly a moktejly (nealkoholické míšené...
Želatina nebo agar-agar nám pomohou, díky správným postupům proměnit naše/Vaše koktejly a moktejly (nealkoholické míšené nápoje) v nádherné želé bonbonky, gely nebo například kaviár. Tyto bonbonky a kaviáry se mohou použít jako doplněk klasických (tekutých) koktejlů a nebo samostatně.
- MODERNÍ STYL -
Kuličkování (Sférifikace)
Klasická sférifikace nebo reverzní sférifikace nám umožní vytvořit „falešný kaviár“ s alkoholickým...
Klasická sférifikace nebo reverzní sférifikace nám umožní vytvořit „falešný kaviár“ s alkoholickým základem, Kuličky popping boba a Sféry, které mají tenkou gelovou membránu, ale uvnitř jsou tekuté a při zkousnutí Vám prasknou přímo v ústech. K těmto postupům používáme Alginát sodný a glukan vápenatý na zpevnění kaviárové struktury a také Gelifikant jako želatinový obal okolo tekutého vnitřku.