Barmanská škola
Vítejte v naší rozmanité nabídce kurzů barmanské školy v Teplicích. Jsme tu proto, abychom vás provedli fascinujícím světem mixologie a bartendingu, ať už jste úplný začátečník nebo zkušený profesionál. S našimi kurzy se stanete mistrem ve tvorbě jedinečných koktejlů.
BARMANSKÝ KURZ ZÁKLADNÍ
Skvělý první krok pro všechny, kteří chtějí proniknout do tajů světa koktejlů.
Chcete se naučit umění barmanství a oslnit své přátele nebo hosty na profesionální úrovni? Naše barmanská škola v Teplicích nabízí Základní barmanský kurz, který je ideální pro začátečníky i nadšence, kteří chtějí prohloubit své znalosti a dovednosti. Naučte se s námi správnou etiku, ale také připravovat koktejly a nápoje.
Naučte se připravit až 50 drinků
Získejte dovednosti, které z vás udělají skutečného mistra barmanského řemesla. Po absolvování našeho kurzu budete schopni připravit až 50 různých drinků, od klasických koktejlů až po moderní speciality.
Důležité informace kurzu
Každý účastník obdrží studijní materiály. Kurz je zakončen písemnou a praktickou zkouškou. Po absolvování kurzu obdržíte certifikát. CBA Certifikát je platný v zemích I.B.A a bude vyhotoven v ČJ a AJ.
Co se během kurzu naučíte?
“Seznámíme vás s více než 150 různými typy destilátů. Získáte přehled o sortimentu alkoholických nápojů, sirupů a dalších položkách.”
O čem budete mít přehled?
Pro koho je kurz ideální?
Ať už jste nováček a chcete pracovat za barem, nebo studujete odbornou školu v České republice, tento kurz je pro vás ideální. Zajímavý může být také pro studenty dalších vzdělávacích institucí, ale i zaměstnance restaurací, barů, hotelů, klubů, společenských zařízení.
Proč základní barmanský kurz?
Staňte se králem barové gastronomie. V našem barmanském kurzu získáte informace o vývoji baru v historickém kontextu, uspořádání a různé varianty zařízení. Důležitá pro vás bude také komunikační strategie, inventura zásob, servírování, ozdobování drinků a využití ovoce v provozu baru. Přesvědčte se sami na našem kurzu.
“S námi ochutnáte domácí infuze Tequily a dalších destilátů. Těšit se můžete také na domácí sirupy, nebo bittery.”
Jaké získáte receptury?
Každý účastník obdrží podrobné receptury na jednotlivé drinky, včetně ingrediencí, postupů a tipů na dokonalou prezentaci. Které kategorie koktejlů to konkrétně jsou?
Short drinks
Pre-dinner drinks
After dinner drinks
Long drinks
Fancy drinks
Sekt drinks
Soft drinks
ZÁKLADNÍ PRODUKTY
PRO PŘÍPRAVU COCKTAILŮ:
ZÁKLADNÍ BARBEK KURZ
Kurz se zaměřuje na naučení se základních technik míchání nápojů, obsluhy baru a komunikace s hosty.
Máte zájem o svět barové kultury, kde se mísí znalosti, dovednosti a umění v jeden celek? Chcete se stát odborníkem, který nejen rozumí různým druhům alkoholických nápojů, ale také umí efektivně spravovat barový inventář a poskytovat výjimečný zákaznický servis?
Obsluha baru a komunikace
Náš barbek kurz je navržen tak, aby vás připravil na pozici comis de bar (barman junior) a vybavil vás potřebnými znalostmi a dovednostmi. Objevte radost z práce za barem.
Důležité informace kurzu
Každý účastník obdrží studijní materiály. Kurz je zakončen písemnou a praktickou zkouškou. Po absolvování kurzu obdržíte certifikát. CBA Certifikát je platný v zemích I.B.A a bude vyhotoven v ČJ a AJ.
Co se během kurzu naučíte?
“Vydejte se na cestu za profesionálním růstem v oblasti barového provozu.”
O čem budete mít přehled?
Pro koho je kurz ideální?
Proč základní barbek kurz?
“S námi navíc ochutnáte infuze Tequily a dalších destilátů. Těšit se můžete také na domácí sirupy, nebo bittery.”
MOLEKULÁRNÍ MIXOLOGIE
Je zaměřena zejména na modifikaci skupenství a konzistence nápojů a koktejlů.
Molekulární mixologie obecně zkoumá modifikaci skupenství a struktury nápojů a koktejlů. Textura, což je podstata nebo složení, může být přeměněna na atraktivní kaviáry, želé, bonbóny, gely, marmelády, sféry a další molekulární experimenty pomocí želatinových produktů živočišného i rostlinného původu a technik jejich zpracování. Tyto kreativní inovace nejen že vypadají skvostně, ale také mohou skvěle chutnat.
Nicméně POZOR! Alkohol zůstává zachován i v těchto "bonbonech". Alkohol je schopen zůstat zachován v těchto "bonbonech" díky znalostem o tom, jak s daným produktem manipulovat a dodržování příslušných postupů. Je důležité také znát teplotní rozmezí, při kterém se alkohol může vypařit, neboť to je nedopustitelné.
- obsah workshopu -
Předběžný program
Tresť
čichový test
Infuze
suchá, mokrá
Želatina
bonbóny, pěny
Agar
čichový test
Pěny
espumy, krémy
Suchý led
Alkozmrzliny
Nakuřování
Krystaly
Cukrová vata
CO SE NAUČÍTE?
Kde se kurz koná?
28. října 420/4 41501 Teplice
Jak dlouho kurz trvá?
3 pracovní dny
od 9:00 do 15:00
Jaká je cena kurzu?
12 000 Kč / osoba
Platba předem
Molekulární mixologie – Rozdělení
- AKCE PRO VÁS -
Želírování (Gelifikace)
Díky správným postupům nám želatina nebo agar-agar umožní přeměnit naše nebo vaše koktejly a míšené nápoje...
- MODERNÍ STYL -
Kuličkování (Sférifikace)
Metody klasické sférifikace nebo reverzní sférifikace nám umožňují vytvořit "falešný kaviár" s alkoholickým základem...
- AKCE PRO VÁS -
Uzení a nakuřování
Stejně jako při uzení masa, můžeme pomocí zapáleného dřeva nebo aromatického tabáku přenést do našich koktejlů...
Suchý led
Suchý led je tuhá forma oxidu uhličitého, která je stlačena...
Suchý led je tuhá forma oxidu uhličitého, která je stlačena a ochlazena na teplotu -79°C. Má sklon sublimovat, což znamená přechod z pevného skupenství přímo do plynného, bez přechodu skrze kapalinu, při libovolném zvýšení teploty. Šleháním naší směsi se suchým ledem můžeme vytvořit vaši oblíbenou alkoholickou zmrzlinu nebo sorbet, ať už perlivé želé bonbonky nebo ovoce.